25.02.2012 Smaki Afryki – czyli Aka Chukwu zaprasza na Pragę

Jollof rice… Fried plantain czyli dodo… Jollof beans… Egusi suop… Okro… Onugu… Jak to wszystko pięknie brzmi! A to potrawy i składniki popularnych, codziennych potraw nigeryjskiej kuchni. Ryż smażony czy też duszony z warzywami. Smażone plantany. Fasola duszona w sosie ze smażonych pomidorów i warzyw. Zupa z egusi, czyli mielonych pestek pewnego rodzaju dyni… A do tego tajemnicze ingrediencje – aromatyczne przyprawy, warzywa i liście o niezwykłych smakach i właściwościach.

25 lutego w King Cross Praga w Warszawie razem z Aka Chukwu będziemy poznawać nigeryjską kuchnię, grać na bębnach i tańczyć, a każda dziewczynka będzie mogła zostać prawdziwą „African Queen”…

Więcej informacji na stronie Aka Chukwu.

Zapraszamy!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s